2014 – A legrosszabb Club Penguin-es év? (Saját vélemény) [Nem teljes]

Sziasztok,

Először is szeretnék boldog új évet kívánni minden hűséges olvasónak! Ebben a bejegyzésben írnám meg első saját véleményemet a Club Penguin-ról.
2014 sokakban vegyes érzelmeket váltott ki. Bennem is. Az én véleményem szerint a 9 év alatt ez az év volt a legrosszabb: Partik, újítások, hanyagság és igénytelenség, közösség.

Kezdjük a partival. Az év újítása az úgymond mini események – az egyszobás partik. Rendszerint egy vagy több ingyencuccal mindenki számára. Ez egy jó ötlet, hisz így két parti közötti idő sem telik unalmasan. Egyébként idén divatossá vált az ingyencuccok osztása. Nem-memberek is sok ruhadarabhoz juthattak és meg kell hagyni, egész jól nézett ki néhány darab: például a Halloween partin vagy a The Fair partin. Ez megint egy plusz pont.

DE!

A partik rettentően unalmasak. Egyre gyakoribb továbbá, hogy a sziget egy kis részét díszítik csak fel, van, amikor 10 feldíszített szobát sem éri el a parti. Ez főként igaz az év végére.
Az év eleje nagyon jól indult. Nekem nagyon tetszett már tavaly is az őskori parti. Idén -bár sok egyezés volt a tavalyival- mégis új dínók mellett újra elkészített szobák is voltak. Ez a parti visszaadta az őskori hangulatot zenében, látványban, ingyencuccokban. Bár a tojások utáni ásogatás ugyanolyan unalmas volt mint tavaly, meg kell hagyni, hogy az év során az egyik legtöbb eltöltött időm a játékkal ezen a partin történt. Adoptálni is lehetett dínó pufikat. Ez egy jó dolog, bár én a pufikkal már 2011 óta nem törődök, amikor a jól bevált játékoskártya rendszert lecserélték egy bonyolultabb, lassabb gépeken időigényes új interfészre. Sőt, még animációkat is eltöröltek, ugye például a süti evést vagy a rágózást. Az új kinézet, amit a pufik adtak bár jó, de elvesztette a Club Penguin az úgymond rajzfilmes mesevilágos hatását és egyre inkább új irányt vett a valós világ lemodellezése felé. (Új pingvin dizájn, újradolgozott szobák 2012-ben)

2014 a “pufik éve”. Több mint 25 új pufi jelent meg. Undorító. Semmi egyediség sincs bennük. Még játszani sem tudsz velük, nincs speciális játékuk. Sétáltatni kell őket a hotelbe, hogy ott gondoskodj róluk. A kinézet mellett az ásást kellett meganimálni, meg a táncolás animációt. Ennyi. Így már könnyű új pufit csinálni. 100 különböző színben. Tucatra veszed őket és már szinte minden partin vehetsz egy “speciálist”, amit örökké megtarthatsz és a tiéd lehet. A barna pufi óta egy pufit sem dolgoztak ki teljes körűen, tudjátok, olyan komolyan. Itt egy példa: A Puffle Roundup-ban a “legújabb” pufi a barna. Az igluban a játékokkal a barna pufi még játszik de a szivárvány már nem. Nem kell többet mondanom: Ezen változtatni kell.

Ízelítők, betekintések a jövőbe. Manapság már 2 hónappal előbb tudjuk az adott partit, ami megrendezésre kerül. Láttuk a szobáinak a 40%-át is és tudjuk az ingyencuccokat. Miért? Egyrészt a felhasználók kibányásszák az adatbázisból. Másrészt a Club Penguin csapata nyomatja megállás nélkül a képeket a szobákról, komplett videót készítenek a partiról és a szobákról a megjelenés előtt napokkal. Ilyen volt a Spoiler Alert is. Emlékeztek a barna pufira? Tudom, megint ezzel a példával jövök… 2011. januárjában volt a felfedező parti, ahol a feladványok végén adoptálni lehetett egy barna pufit. Egyetlen egy szó sem esett arról, hogy egy új pufi van készülőben. Senkinek fogalma sem volt. Még egy ízelítő képből sem lehetett megállapítani, hogy új pufi készül. Én is nagyon meglepődtem, amikor a játékba belépve valaki mellett egy barna pufit láttam sétálni.

Csalás és hackelés. A legsúlyosabb dolog idén. Még nyár elején jelent meg egy olyan program, amivel bármilyen ruhát meg lehetett szerezni. Még a béta sapkát is. Egy gombnyomással minden member, unlock ruhát, ingyencuccot, kitűzőt, hátteret. Nem tűnt, hogy a Club Penguin csapatát annyira érdekelte a dolog. Elég sokáig tartott kijavítani a hibát, de megtették. A behackelt ruhák következménye: semmi. Aki hülye volt és a legnépesebb szervereken vette fel a legritkább ruhák egyikét azt moderátorok bannolták. Akik csendben meglapultak semmi nem kaptak. Sőt még mindig hordhatják a behackelt ruhákat. Gratulálok CP. Azóta ősszel még egy program megjelent, ami még mindig működik több hónap után is. Mintha nem is érdekelné őket a dolog. De ha csak ennyit lehetne csalni. Megjelent már: Coin hack, bélyeg hack, iglu és bútor hack, pufi hack, még member hack is! Sőt! A Club Penguin rendszerét feltörve szereztek meg minden adatot játékosoktól, loptak el pingvineket. Jelszót, e-mail címet, számlázási adatokat stb. Még 10 ÉV membert is be tudtak hackelni. Ez még mindig nem minden. A chat szűrőjét átlépve obszcén szavakat tudnak használni, más pingvinek ruháját meg tudják változtatni bármire, sőt, előre megírt algoritmusokat követve viselkednek mások pingvinjei: káromkodnak, bizonyos pozíciókba mennek, színt változtatnak folyamatosan, stb. Aztán még engem bannolnak le. Vicces.

Játékhibák. 2013 illetve 2014-ben a játékhibák száma körülbelül 400%-osára növekedett. Vannak olyan hibák, amik már évek óta javítatlanok. Új és új hibák jönnek, olyanok, amiket nem gondolt volna ember, hogy valaha  előkerülnek.  Ugráló szövegdobozok, üres hangulatjelek, elgépelések. Aztán a súlyosabbak. Idő előtt eltűnik a pin, egy képeslap küldése miatt kirúgnak a szerverről, megvásárolhatatlan ruhák (végtelenségig tölt, nem elérhető) és még sorolhatnám.

Felesleges fejlesztések. Vannak újítások, amiket a kutya nem kért, mégis beletették a játékba. Ez az új kék háttér login-nál. Semmi értelme, de azért van. A ruhák sorrendjét átalakították az újtól a régi ruhákig. Mert én pont az undorító, kidolgozatlan új ruhákat akarom hordani. Nem tudom mennyi ruhám volt, de vagy 2 percen keresztül kattintgattam lefelé a régiekhez. Mert ugye “Ugrás az aljára” gombot nehezebb lett volna beletenni. De ha ez még azt a célt szolgálná, hogy a hackereket kiszűrnék vele. Dehogy.

Az új ruhák. Kreatívtalanok, túl a modern világot követik, túl sok takeover szereplős ruha. Meglátsz a Town-ban egy alient papucsban és gumikarddal a kezében… Egy 2006-os pingvinnek kiégne a szeme ha feljönne játszani. Koponya a pólón, kék félig kopsz haj, üllő fejfedő. Aztán még 2007-ben törölték a koponya hangulatjelet, mert nem tetszett a szülőknek.

A pinek akkorák mint a pingvinek, nincsenek elrejtve, felszedhetőek akkor is, ha rájuk kattintasz. Ne mondjam régen hány nanométeres pinek voltak… Sokan kritizálják ezt. Tesz ellene valamit a CP csapata? Nem. Köszönjük.

Folytatom…

Advertisements

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. gSzabia szerint:

    Mikor lesz a folytatás?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: